Maritime kurs i Stavanger motorbåtforening

Baatskolen POSEIDON har i 20 år holdt maritime kurs, med praksis ombord i båt. De siste årene har skolen hatt et nært samarbeid med Stavanger motorbåtforening. I SMBF arrangeres hvert år båtførerkurs, SRC/VHF-kurs og fremfor alt de populære kursene for «Fritidsbåtskipper» / «Kystskipper light»; disse heter egentlig D5L og blir til D5LA når de utvides til å gjelde over hele verden. Det er dette D5L-sertifikatet som nå kreves fra sjøfartsdirektoratet for å føre RIB’er og andre småbåter til sightseeing og havrafting.

Baatskolen POSEIDON lager en så praktisk vinkling som mulig på kursene. Derfor benyttes enhver anledning til å legge inn en seilas med det velutstyrte skoleskipet POSEIDON II. De ferske båtførerne «overtar kommandoen ombord» og navigerer seg rundt i Ryfylke for å sjekke at teorien stemmer med den virkeligheten man møter ute på sjøen. På kursene for D5L og D5LA inngår lengre turer, da er vi ca 30 timer underveis og seiler nordover kysten i stup mørke med lykter, lanterner, kart og radar som hjelpemidler. Dette er en opplevelse for båtfolk som ellers ferdes mest på sjøen i dagslys.

  • Fritidsbåtskipperkursene D5L og D5LA starter hvert år, like etter høstferien og går med en kveld pr uke til mars/april.
  • SRC/VHF-kurs foregår i desember og mai, som avslutning på hvert semester.
  • Båtførerkurs arrangeres mer eller mindre fortløpende, men mest om våren.

Våre kurs kan også taes som en kombinasjon av nettundervisning og samlinger. Dette er blitt veldig populært for båtfolk som ikke er så heldige at de bor i stavangerområdet….
Sjekk Baatskolen POSEIDONs hjemmesider www.baatskolen.no eller ta kontakt medjan@baatskolen.no for nærmere informasjon!